Lease jouw eigen Porsche eenvoudig bij Autolease.nl
Een nieuwe Porsche leasen is eenvoudiger dan u denkt. Zonder dat u zelfs maar van de bank af hoeft te komen, kunt u het aanbod bekijken, een offerte aanvragen, een passende overeenkomst afsluiten en een snelle levering regelen bij de verkoper van uw keuze.
Wanneer u door de selectie van auto’s bladert, is de prijs die u ziet, de prijs die u betaalt op basis van 60 maanden. Door een eigen selectie te maken kan je dat eenvoudig aanpassen.
Een occasion kopen, één of meerdere auto’s leasen, nieuw of gebruikt, zakelijk of privé? Liever het wagenparkbeheer uitbesteden? LeasePlan heeft voor elke behoefte een oplossing op maat. Wij richten ons altijd op what’s next op het gebied van mobiliteit, zodat jij je kunt focussen op wat belangrijk is voor jou.
You can do it in the /wp-admin/ > Vehica Panel > Google Maps
Porsche is een behoorlijk irritant bedrijf als a) je recensies over auto’s op het internet schrijft of b) je commentaar geeft op recensies over auto’s op het internet. Porsche is namelijk een bedrijf dat zelden een misstap begaat. De auto’s zijn altijd fantastisch, zozeer zelfs dat de geruchten dat ze met een handschoenenkastje vol geld bij automagazines arriveren, bijna net zo oud zijn als het bedrijf zelf.
Â
Porsche begon met de productie van auto’s in 1948, toen de eerste exemplaren van de 356 op de weg werden toegelaten. De allereerste daarvan staat naast het volledig elektrische Mission E concept hierboven. Maar de geschiedenis van Porsche gaat veel verder terug: oprichter Ferdinand Porsche bouwde zijn eerste auto – de P1 – in 1898 en opende het kantoor van zijn ingenieursbureau in Stuttgart in 1931.
Â
Porsche is een Duits bedrijf, dus het gat tussen 1931 en 1948 wordt verklaard door… nou ja, iets waar we niet echt de tijd voor hebben om in de details te verzanden.
Porsche verkocht 280.800 auto’s in 2019, zijn beste jaar ooit. Helaas waren het niet allemaal GT3 Tourings of Cayman GT4’s. Puristen kunnen hun ogen beter bedekken, in feite: ongeveer tweederde van de verkoop van het bedrijf zijn tegenwoordig SUV’s. Ja, Porsche is een sportwagenbedrijf in hart en nieren, maar het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat het zich in de loop der jaren wat heeft vertakt…
De sportwagens 718 en 911 en de elektrische auto Taycan worden in Zuffenhausen (Zuidwest-Duitsland) gebouwd, net als alle motoren van Porsche zelf. De Panamera sedan en de Macan SUV worden in Leipzig (Oost-Duitsland) in elkaar gezet, terwijl de Cayenne in Bratislava (Slowakije) wordt gebouwd, omdat de onderdelen worden gedeeld met de Audi Q7 en de Volkswagen Touareg, die uit hetzelfde gebouw komen.
Â
Â
Het gamma van Porsche bestaat uit twee helften. Aan de ene kant heb je waar de reputatie van het bedrijf op is gebaseerd: sportwagens van wereldklasse. De Cayman, Boxster en 911 voelen allemaal onverslaanbaar aan en weerstaan de aanvallen van een hele reeks rivalen die in vergelijking daarmee alleen maar gebrekkig kunnen lijken. De Alpine A110 heeft de viercilinder 718 Cayman misschien een beetje gehavend en gekneusd achtergelaten, maar je zou de Porsche met moeite kunnen weerstaan als het erop aankomt om je 50.000 pond daadwerkelijk op het spel te zetten.
Aan de andere kant heb je de verstandig gevormde auto’s, namelijk de Panamera sedan en de Macan en Cayenne SUV’s. Zij zijn de kostwinners, vooral die laatste twee; de auto’s die al het geld opbrengen dat Porsche’s passies voedt, zoals uitgeklede 911’s met op maat gemaakte vliegwielen die bijna net zo luid grommen als de autojournalisten die lichtjes geprikkeld worden door hun komst.
Vervelend voor luddieten die vanaf hun zeepkist willen schreeuwen, is dat de Panamera, Macan en Cayenne toevallig ook van wereldklasse zijn. Verdomde Porsche. Het heeft zelfs de hele ‘elektrische auto’ ding genageld bij zijn eerste poging met de verbazingwekkende Taycan.
Â
Â
Het laagste bedrag dat je momenteel aan een Porsche kunt uitgeven, is het prijskaartje van £44.790 voor een volledig eenvoudige 718 Cayman. Zo een als die waar we een paar jaar geleden in de Top Gear Garage mee reden – en vooral van hielden.
De meeste? Tot voor kort was dat de 750.000 pond die je voor de machtige 935 raceauto kon neerleggen, meer geld dan een 918 Spyder nieuw kostte voor een op de 911 gebaseerd speeltje dat eigenlijk een domme irrelevantie had moeten zijn, maar met enige onvermijdelijkheid uiteindelijk toch een beetje levensveranderend werd.
Â
Simpel. Omdat het de snelste auto is die iemand heeft gebouwd als je een 13-mijl lang stuk Duitse tolweg als je snelheidsbenchmark gebruikt. In 2018 versloeg Porsche zijn eigen record (en dat van Stefan Bellof) door met zijn 919 Hybrid raceauto de (on)beroemde Nordschleife van de Nürburgring in 5 m 19,546 rond te scheuren.
Toen de hoge pieten van Porsche het enduranceraceprogramma van het bedrijf stopzetten, waren de ingenieurs achter de 919 nog niet van plan om te stoppen. Dus besloten ze onder het genot van een licht somber biertje dat ze niet zouden opgeven: ze zouden een auto die nu vrij was van de strenge autosportreglementen tot in de puntjes ontwikkelen en daarbij al hun geniale ideeën toepassen die voorheen door de reglementen werden tegengehouden.
Het eindproduct verdeelde het hele internet aan commentaren, maar of dit nu officieel telt als het all-time ‘Ring record of niet, het is te verwaarlozen wanneer je je vastbijt in de betoverende on-board video van Timo Bernhards ronde. Probeer er maar eens naar te kijken zonder je na twee bochten al dronken te voelen. We dagen je uit.
Â
Â
Dat moet de 911 zijn, nietwaar? De auto die het motief is geworden van Porsche, en van bruikbare sportwagens in het algemeen. Hij heeft bijna 60 jaar geleefd, meer dan een miljoen exemplaren verkocht, het woord ‘Turbo’ in het dagelijks taalgebruik geïntroduceerd en coups van binnen de eigen familie overleefd – Porsche heeft ooit een dag meegemaakt waarop de 928 met voormotor de 911 met achtermotor verving.
Het merk heeft zoveel afgeleiden voortgebracht dat de grootste critici denken dat het zichzelf nu aan het parodiëren is. Maar zelfs de meest onzinnige – zoals de 911 Carrera T van een paar jaar geleden – zijn uiteindelijk verdomd briljant. Er zijn ludieke exemplaren, zoals de verschillende GT2-varianten die we in de loop der jaren hebben gezien, en zachtmoedige, verstandige exemplaren. Een basis-Carrera – in zilver en op kleine wielen – kan er net zo glorieus uitziet als mild dure auto’s, en toch zouden de meesten van het TG-kantoor dol zijn op precies zo’n ding als ons dagelijks vervoer.
Maar laten we de 911 vieren die precies tussen beide in zit, de almachtige GT3. Praktisch genoeg om elke dag te gebruiken (zolang je geen achterbank nodig hebt) en waanzinnig genoeg op zijn limiet om zelfs de meest capabele ‘handen’ tevreden te stellen. Een van de weinige auto’s die de afgelopen decennia op de weg zijn verkocht met een topsnelheid van 9.000 tpm, maar met een bagageruimte die groot genoeg is voor al uw vakantiebagage. Of een hele fotograaf (geloof ons). Vanaf de conceptie in 1999 tot op de dag van vandaag komen racewagens niet dichter bij perfectie dan een GT3.
Â
Dat is een moeilijke vraag, en wel om twee belangrijke redenen. Ten eerste, zoals we misschien al aangaven, is Porsche best goed in dingen. Ten tweede, als het een verkeerde beslissing neemt, is Porsche opmerkelijk goed in het luisteren naar kritiek en het terugdraaien. Snel.
Viercilinder Caymans, gebakken-ei koplampen, rare knoppen in plaats van peddelshifters… het is niets dat een korte terugkeer naar de tekentafel niet heeft verholpen. Maar als we dan toch iets moeten kiezen, dan is het Porsche’s negen jaar durende affaire met diesel. Onvermijdelijk, zou je denken, gezien hoe integraal de Cayenne en Macan SUV’s werden voor de winstmarge. En het heeft geholpen om dit verbluffende record op te leveren.
Het is gewoon een beetje jammer dat Porsche dieselmotoren werden geparachuteerd uit de bredere Volkswagen voorraadkast, net op het moment dat, weet je, dat was niet een bijzonder goed idee.
Â
Porsche is zelfs bedreven in verrassingen, de zwijnen. De concepten van zowel de Carrera GT als de 918 Spyder kwamen op hun respectieve autoshowdebuten aan zonder ook maar één woord te zeggen, en lieten de kaken vallen van het soort industrie-insiders dat gewoonlijk *alles* weet.
Samen met de 959 vormen hun ongelooflijk getrouwe productieversies Porsche’s eigen hypercar-heilige drie-eenheid (foto). En dit zijn niet alleen dure frivoliteiten om in de ontvochtigde garages van de rijken en beroemden te zetten, ook al zal een teleurstellend deel daarvan dat ook daadwerkelijk doen. Ze zijn elk op hun eigen manier innovatief: de 959 was kortstondig de snelste auto ter wereld en was een pionier op het gebied van vierwielaandrijving in de supercarwereld. De Carrera GT greep terug naar de goede oude tijd van potsierlijk overgemotoriseerde roadsters zonder een retro pastiche te zijn, ondanks zijn houten pookknop.
En de 918 Spyder was de enige hybride-aangedreven hypercar van zijn tijd die daadwerkelijk goed en zuinig gebruik maakte van zijn elektrische energie. Sluit hem thuis aan en je kunt er geruisloos mee rondrijden, op weg naar het juiste verbruik. Je zult er geen goed verbruik mee halen, want er zit ook een V8 in die van de racerij is afgeleid. Maar Porsche heeft er tenminste goed over nagedacht…
Het belangrijkste is misschien wel de Boxster van 1993. Niet alleen was het de voorbode van misschien wel de meest cruciale auto in de geschiedenis van Porsche, maar samen met de Audi TT is het de absolute maatstaf voor hoe je een productieauto trouw kunt laten blijven aan het concept.
Maar dat is een verhaal dat je misschien al eerder hebt gehoord. En het is niet het mooiste concept van Porsche. Die prijs gaat, zonder twijfel, naar de Gruppe B van 1983. Geen prijzen voor het raden dat het was de voorloper van de 959 – Porsche’s design team stevig houden van haar beloften weer – waardoor het ook de voorloper van een groot deel van de technologie die door het grootste deel van de supercars van vandaag.
En hij is vernoemd naar het meest iconische en beruchte autosportreglement ooit: de 959 was oorspronkelijk bedoeld om beroemd te worden in het Groep B-tijdperk van de rallysport. De auto was niet op tijd klaar om de podia op te gaan voordat de reglementen (of het gebrek daaraan) werden afgeschaft, maar de 959 deed wel mee aan Parijs-Dakar – hij won in 1986 – en claimde zelfs een klasseoverwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in aangepaste 961-vorm.
Â
Â
Porsche heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van auto’s van anderen, waaronder de Audi RS2, de originele Seat Ibiza en zelfs de eerste Opel Zafira. Serieus. Slechts iets onverwachter was de Starfighter die het ontwierp voor een Star Wars-film.
Maar we kunnen de geschiedenis van Porsche niet doornemen zonder de autosport te noemen. Geen enkel bedrijf heeft zich zo op de racerij gestort als dit bedrijf, dat raceauto’s maakt voor vrijwel alle grote series behalve NASCAR. Het succes in de Formule 1 mag dan klein zijn, maar verder heeft Porsche alles gewonnen wat het heeft geprobeerd, met name de 24 uur van Le Mans met maar liefst 19 overwinningen (op de foto is de eerste, in 1970).
Porsche beëindigde onlangs zijn betrokkenheid bij de enduranceraces op het hoogste niveau en richtte zijn inspanningen op de Formule E om zijn inspanningen op het gebied van elektrische wegauto’s beter te ondersteunen. Je zou wel gek zijn om te wedden dat Porsche in de komende jaren de EV-racevloer zal aanvegen.