logo autolease
Kun je de Toyota Aygo X als SUV gebruiken?
Kun je de Toyota Aygo X als SUV gebruiken?

Kun je de Toyota Aygo X als SUV gebruiken?

augustus 5, 2022


Maar elke cross-over zal gemakkelijk zo ver de ruige inrijden dat de meeste omstanders zullen denken dat hij een ongeluk heeft, dus ik heb er geen moeite mee om de Aygo X over een groene rijstrook te laten rijden, vooral op een relatief droge dag, waar het ontbreken van vierwielaandrijving rijden en zijn op efficiëntie gerichte banden zullen geen problemen opleveren.

Ik maak me wat meer zorgen over de doorwaadbare plaats halverwege dit gedeelte van de Fosse Way. Ik ping de motorkap van de Aygo X open om te zien waar de luchtinlaat zit. Het is hoog en blijft droog, en ik ben net zo bezorgd over het water dat door de onderkant van de deuren naar binnen stroomt of dat de tractie opraakt. Maar dit is een doorgaande weg die al bijna 2000 jaar in gebruik is, en in die tijd zal iemand natter en vaster zijn geworden dan ik ooit zou kunnen.

Ze zouden lachen om mijn uiting van bezorgdheid, zo dapper – zo, zo dapper – dat ik doordruk. Het is eigenlijk ondieper dan het hier lijkt. Je zou veel, veel dieper kunnen gaan. Plak een set knobbelige banden op je Aygo X en hij zal ook nooit zonder grip komen te zitten.

En wees eerlijk: hoeveel robuuster heb je nodig? Op een set winterbanden denk ik dat dit een schitterende wintersportauto zou zijn.

Toegegeven, kleine auto’s hebben per definitie niet veel ruimte binnenin. Maar ik denk dat er genoeg aan de voorkant van de Aygo X zit, en hij heeft alle informatie en entertainment die je realistisch kunt gebruiken tijdens het rijden. Er zijn ook verwarmde stoelen voor de winter en een vrij mooie canvas kap, Citroën 2CV-stijl, voor de zomer.

Laatste berichten

Over ons

Maarten Soetens
Blog Editor

Als ontzettende autoliefhebber vind ik het leuk om hier veel over te vertellen. Hou jullie dan ook actief op de hoogte met de laatste nieuwtjes.

Kun je de Toyota Aygo X als SUV gebruiken?
Voorstel aanvragen
Kun je de Toyota Aygo X als SUV gebruiken?