logo autolease
Het bereikspel: hoe levensvatbaar zijn EV's bij het slepen?
Het bereikspel: hoe levensvatbaar zijn EV's bij het slepen?

Het bereikspel: hoe levensvatbaar zijn EV’s bij het slepen?

juli 29, 2022


So far so good, behalve dat, met de auto en caravan gescheiden, twee dingen bij me opkwamen. Ten eerste dreigde de caravan te worden gestolen zonder een trekhaakslot; en ten tweede was ik aangekomen via een eenrichtingsweg die wordt gebruikt door vrachtwagens en er was geen weg om terug te gaan naar de parkeerplaats.

Ik vroeg de kassier bij het tankstation voor vrachtwagens wat ik moest doen. ‘Rij terug zoals je gekomen bent,’ zei hij. “Als je voorzichtig bent, vermijd je een vrachtwagen.”

Ik volgde zijn advies op en reed voorzichtig een blinde bocht uit het vrachtwagengebied naar de parkeerplaats. De Enyaq heeft een CCS-oplaadpoort, dus ik kon een 120 kW Gridserve-oplader aansluiten. Op dat moment was de batterij 19%, maar na 30 minuten en een infusie van 22,40 kWh die £ 13,36 kostte, was het tot 50%. Dit herstelde het bereik van de auto tot 129 mijl. Dat was genoeg, besloot ik, vooral met de Discovery uit het zicht en onbeveiligd.

Ik keerde terug naar de caravan, hing aan en ging naar de camping, slechts vier mijl verderop, om te ontspannen in het goed uitgeruste interieur van de caravan.

Later, terug in Bailey, deed ik de sommen. In de loop van 60 mijl die de caravan sleepte, had de Enyaq 2,0 mpkWh teruggegeven. Door dit te vermenigvuldigen met de bruikbare batterijcapaciteit, kreeg ik een bereik bij het slepen van 154 mijl, of ongeveer 55% van het bereik van 277 mijl dat ik zou kunnen verwachten als ik met de Enyaq zonder de caravan zou rijden.

Laatste berichten

Over ons

Maarten Soetens
Blog Editor

Als ontzettende autoliefhebber vind ik het leuk om hier veel over te vertellen. Hou jullie dan ook actief op de hoogte met de laatste nieuwtjes.

Het bereikspel: hoe levensvatbaar zijn EV's bij het slepen?
Voorstel aanvragen
Het bereikspel: hoe levensvatbaar zijn EV’s bij het slepen?