logo autolease
Herinneringen aan een avond met Paddy Hopkirk
Herinneringen aan een avond met Paddy Hopkirk

Herinneringen aan een avond met Paddy Hopkirk

juli 22, 2022


En toen, tegen het einde van de avond, kwam de gebruikelijke inzameling voor het goede doel, aanbevolen voor £ 20. Plots viel Paddy stil. ‘Lieve hemel, ik heb mijn portemonnee achtergelaten. Ik kan hun avondeten niet opeten en niets achterlaten.” Hij was oprecht gekrenkt.

Nu staan ​​journalisten er niet om bekend dat ze afstand doen van hun geld, en er ook niet veel van hebben, maar die avond, mogelijk voor de eerste en enige keer, had ik extra. ‘Je hebt een telegram van John Lennon gehad en nu kun je £20 van mij krijgen,’ lachte ik. “Als het ooit uitkomt, heb ik £ 20 moeten lenen van een journalist, dan is het mijn einde!” hij grinnikte.

Aan het eind van de avond wisselden we visitekaartjes uit, en tot mijn grote vermaak had hij op de achterkant van hem “IOU £20” gekrabbeld en ondertekend. Ergens heb ik het nog steeds – hoewel het onwaarschijnlijk is dat ik het zal vinden totdat ik mijn hok ontruim.

Natuurlijk dacht ik dat dit het einde was. Wie zou er geen £ 20 betalen om een ​​avond naast Paddy Hopkirk door te brengen? Ik ging naar huis en dronk wat water, in een poging klaar te zijn voor weer een legendarische MN-persdag, waarbij ik om zes uur ’s ochtends aan je bureau moest zitten om op een toetsenbord te hameren op straffe van de dood.

Laatste berichten

Over ons

Maarten Soetens
Blog Editor

Als ontzettende autoliefhebber vind ik het leuk om hier veel over te vertellen. Hou jullie dan ook actief op de hoogte met de laatste nieuwtjes.

Herinneringen aan een avond met Paddy Hopkirk
Voorstel aanvragen
Herinneringen aan een avond met Paddy Hopkirk