logo autolease
Ford Mustang Mach-E 2022 lange termijn review
Ford Mustang Mach-E 2022 lange termijn review

Ford Mustang Mach-E 2022 lange termijn review

juli 10, 2022


Het goede nieuws is dat de reacties tot nu toe goed zijn geweest, van onze eigen viersterrentest op de weg tot indrukwekkende verkoopcijfers over de hele wereld. In perceptie termen, tenminste, Ford wordt nu – zo ongeveer – beschouwd als het tempo als het gaat om EV’s.

Met betrekking tot beide heb ik echter, na meer dan 1500 mijl achter het stuur van deze al goed ingereden Mach-E (hij arriveerde met 8000 mijl op de teller), al een sterk gevoel dat dit een auto is die zijn kenmerken – zowel goede als slechte – gedurende een langere periode onthullen.

Een die ik meteen zal benadrukken, omdat ik denk dat de meeste coureurs in korte tijd hetzelfde zullen opmerken, is echter de rijkwaliteit. Ik heb gezien dat het door een overenthousiaste commentator wordt beschreven als “mooi”, maar ik kan het gewoon niet eens zijn. In iets anders dan de mildste omgeving,

het is alles van onrustig tot ronduit ongemakkelijk. Stoten en stoten knagen zo aan je nek en romp dat zelfs mijn passagiers het ter sprake brachten en ik me begon af te vragen of ik ermee kon leven.

Het overschakelen naar de zogenaamde Whisper-instelling heeft echter respijt gebracht. Het is nog steeds verre van perfect (en dat is op zich een trieste uitdrukking voor mij om te schrijven, gezien de reputatie van Ford op het gebied van rij- en handling-superkrachten), maar het is aan de fatsoenlijke kant van beheersbaar, zij het nog verre van mooi op elke weg van welke typ dat ik het heb neergezet. Misschien komt dat moment van verlichting ooit, maar ik betwijfel het.

Laatste berichten

Over ons

Maarten Soetens
Blog Editor

Als ontzettende autoliefhebber vind ik het leuk om hier veel over te vertellen. Hou jullie dan ook actief op de hoogte met de laatste nieuwtjes.

Ford Mustang Mach-E 2022 lange termijn review
Voorstel aanvragen
Ford Mustang Mach-E 2022 lange termijn review