logo autolease
Autocar-schrijvers van 2021: Jaguar XF
Autocar-schrijvers van 2021: Jaguar XF

Autocar-schrijvers van 2021: Jaguar XF

december 26, 2021


Ik heb een goede vriend die meestal heerlijk eigenzinnig is in de manier waarop hij de dingen in het leven aanpakt – een goed voorbeeld is zijn aankoop van een oude Jaguar XJ om in te leren rijden.

“Een Jaguar moet een grote, donkergroene sedan of coupé zijn met leren stoelen, een houten dashboard en een V12 die wel 5 mpg lust”, is zijn mening over auto’s in één parafrase. En ja, hij is echt in de twintig…

Terwijl ik viel voor de Jaguar I-Pace die ik een paar jaar geleden testte, was hij voorspelbaar niet onder de indruk. Maar nu ik dit jaar in onze Jaguar XF heb gereden, begrijp ik nu ook zijn mening.

Het is groot, het is donkergroen, het is een sedan en het heeft leren stoelen, hoewel het helaas ontbreekt aan hout en een V12. Let wel, het pluche plastic en lederen dashboard ziet er veel moderner uit, in overeenstemming met het bijgevoegde infotainment-touchscreen (dat er ingetogen stijlvol uitziet, in plaats van chintzy zoals sommige, en software weergeeft die buitengewoon soepel te bedienen is).

Ik leende onze XF omdat ik een lange oude rit moest maken van Brighton naar Sheffield en terug – en mijn hemel, wat een verrukkelijke en bedreven cruiser was het. Ik zakte gewoon weg in mijn stoel, zonder me zorgen te maken over de rijkwaliteit, de prestaties of zelfs de zuinigheid van de turbobenzine.

Zelfs in de loop van zes uur op de snelweg was hij behoorlijk comfortabel, ondanks zijn grote wielen en de niet onaanzienlijke sportieve buiging naar de opstelling van het chassis; voldoende acceleratie hadden om langzaam rijdend verkeer snel te omzeilen; voelde zich verzekerd op de weg; en laat minimaal wind- en weggeluid binnen om het uitstekende Meridian-geluidssysteem binnen te dringen.

Laatste berichten

Over ons

Maarten Soetens
Blog Editor

Als ontzettende autoliefhebber vind ik het leuk om hier veel over te vertellen. Hou jullie dan ook actief op de hoogte met de laatste nieuwtjes.

Autocar-schrijvers van 2021: Jaguar XF
Voorstel aanvragen
Autocar-schrijvers van 2021: Jaguar XF