Lease jouw eigen Audi snel bij Autolease.nl
Of je nu een onbevangen, startende ondernemer bent of een grote corporatie runt, in tijden van ongekende maatschappelijke veranderingen wil Autolease.nl jou een stukje zekerheid bieden in de vorm van financiële flexibiliteit. Autolease.nl biedt de mogelijkheid tot zakelijk leasen, financial leasen of private leasen!
Autolease.nl biedt de Audi A3 aan: Gestroomlijnd, sportief en krachtig.
Audi A3
De Audi A3 is een compacte middenklasse gezinsauto die sinds de jaren negentig wordt geproduceerd en tentoongesteld dankzij de Duitsche automaker Audi, aber natürlich!
Audi is al vier generaties onderdeel van de Volkswagen Groep. Het A-platform van de Volkswagen Groep was de inspiratiebron voor de totstandkoming van de Audi A3. Het VW A-platform werd gedeeld met de Audi TT, Volkswagen Golf, Volkswagen Caddy, Volkswagen Touran, SEAT León, SEAT Toledo en Škoda Octavia. De A3 van de derde generatie maakt gebruik van het MQB-platform van de Volkswagen Groep.
De originele A3 of type 8L werd in 1996 op de Europese markt geïntroduceerd. Dit was het eerste model van de Volkswagen Groep dat gebruikmaakte van het “PQ34” of “A4” platform waarbij veel overeenkomsten zichtbaar waren met de Volkswagen Golf Mk4, die één jaar later op de markt kwam. Binnen drie jaar werd dit platform gebruikt voor in totaal zeven auto’s.
De A3 was aanvankelijk enkel verkrijgbaar met een 3-deurs hatchback-carrosserie om een sportiever imago te presenteren dan de Golf, zowel met een voorwiel- als met een vierwielaandrijving. De viercilinder lijnmotoren waren dwarsgeplaatst. De Audi A3 was het achtste model binnen het aanbod van Audi dat vijf kleppen per cilinder gebruikte.
Het Verenigd Koninkrijk was voor het eerst getuige van de Audi A3 op de markt in november 1996.
In 1999 breidde Audi het aanbod uit met de introductie van krachtigere versies: Een 1.8 turbo met 180 pk (132 kW; 178 pk). Daarnaast de 1.9 TDI dieselmotor met eenheidsinjector “Pumpe Düse” (PD) technologie en een turbocompressor met variabele geometrie.
De A3 1.8T ‘Quattro’ met vierwielaandrijving gebruikte de motor met 150 pk (110 kW; 148 pk) of 180 pk (132 kW; 178 pk) en eveneens de op ‘Haldex Traction-gebaseerde’ vierwielaandrijvingssysteem als de Audi S3 en de Audi TT. In 1999 introduceerde Audi ook een vijfdeurs carrosserie.
Eind 2000 werd het aanbod van Audi A3 herzien met nieuwe koplampen en achterlichten, kleine cosmetische veranderingen, een verbeterd interieur en de introductie van een handgeschakelde 6-versnellingsbak op de 180 PS (132 kW; 178 pk) 1.8 Turbo en de nieuwe 130 PS (96 kW; 128 pk) 1.9 TDI. De elektronische stabiliteitscontrole, tractiecontrole en remkrachtverdelingscomputer van Audi werden in sommige landen standaarduitrusting.
Ondanks dat de Audi A3 van de eerste generatie in 2003 in Europa werd vervangen, werd het model van de eerste generatie op sommige markten nog steeds verkocht. De productie van het model van de eerste generatie werd in 2006 in Brazilië pas stopgezet.
In 1999 kwam er een vernieuwde versie van de A3 uit, namelijk de Audi S3. Dit model was enkel in de driedeurs-hatchback-uitvoering verkrijgbaar. De ‘4-in-lijn 20V 1.8 L turbobenzinemotor’ was er in twee versies: 210 pk (154 kW; 207 pk) en 225 pk (165 kW; 222 pk). Vroege modellen (1999-2001) hadden 210 pk (154 kW; 207 pk). Latere modellen (2001-2003) hadden variabele kleptiming en 225 pk (165 kW; 222
pk). De motor had een maximumkoppel van 280 N⋅m (210 ft⋅lbf).
Dit was de eerste keer dat een kleine viercilindermotor in een auto van de Audi S-reeks werd gebruikt.
Hoewel de S3 “quattro” wordt genoemd, gebruikt hij een andere vierwielaandrijving. De Haldex tractiekoppeling past de verdeling van het koppel tussen de vooras en de achteras aan naarmate de behoefte aan grip verandert, meestal wanneer er een beroep wordt gedaan op de voorwielaandrijving.
De S3 werd wereldwijd verkocht: In Europa, Japan, Mexico, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.
De S3 kreeg een facelift in 2002 waarbij de koplampen en richtingaanwijzers samengevoegd werden tot één geheel, daarnaast werden de voorspatborden, achterlichtclusters en de binnenkleding voorzien van enkele kleine upgrades.
Tot de standaarduitrusting behoren Xenon HID-koplampen met hogedruksproeiers en automatische niveauregeling, mistlampen vóór, 17 lichtmetalen Avus-wielen met 225/45R17-banden, elektrisch verstelbare lederen Recaro-stoelen, climate-control, alarm en elektronische stabiliteitscontrole met tractiecontrole. Tot de opties behoren een Bose-geluidssysteem, in de kofferruimte of in het dashboard gemonteerde cd-wisselaar voor zes cd’s, metallic lak, 18-inch 9-spaaks RSTT-wielen, glazen schuifdak, middenarmsteun, privacy-glass (B-stijl naar
achteren), automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, parkeerhulp, bagagenet, verwarmbare voorstoelen, cruise control, aluminium buitenspiegelbehuizingen en gedeeltelijk met leder Alcantara gecombineerde stoelbekleding. Deze items zijn
standaard op sommige exportmarkten.
Motoren
De gebruikte motoren zijn dezelfde als die voor veel andere auto’s van de
Volkswagen-groep.
Op de ‘Autosalon van Genève’ in 2003 lanceerde Audi de tweede generatie van de A3: De Typ 8P die in 2000 door Gary Telaak werd ontworpen. De oorspronkelijke versie werd enkel gelanceerd als driedeurs hatchback met viercilinder motoren, eveneens kreeg hij een nieuw autoplatform (het PQ35-platform), nieuw ontwerp met
ruimer interieur, nieuwe benzinemotoren met Fuel Stratified Injection (FSI) en standaard handgeschakelde 6-versnellingsbakken (behalve op de basis 1.6).
Medio 2003 werd de lijn geactualiseerd met twee sportgerichte modellen: Een 2.0 Turbo-FSI-versie met 200 pk (147 kW; 197 pk) én voor het eerst een 3.2 L VR6-motor met 250 pk (184 kW; 247 pk). De quattro-vierwielaandrijving op basis van Haldex-tractie en de semi-automatische S-Tronic-versnellingsbak werden als optie geïntroduceerd op modellen met motoren van meer dan 140 pk (103 kW; 138 pk), bovendien is ‘quattro’ gestandaardiseerd binnen de VR6.
In 2005 werd het uitrustingsniveau “S line” met nieuwe decoratieve elementen beschikbaar en kreeg de A3 met drie deuren dezelfde stijlkenmerken aan de voorkant als het Sportback-model. Voor het eerst werd de A3 op de Noord-Amerikaanse markt exclusief met de Sportback carrosserie leverbaar met de basis 2.0 inline-four FSI die zowel in 2005 als in 2006 als model werd geïntroduceerd, de 3.2 VR6 Quattro volgde.
A3 Sportback: 2004-2013
Het vijfdeurs “Sportback” model werd geïntroduceerd in juni 2004. De A3 Sportback is 80 mm (3,1 in) langer dan de basis driedeurs carrosserie en beschikt over een verbeterde cabineruimte achterin en een grotere bagageruimte, namelijk 370 liter. Hij kreeg ook de nieuwe “single frame” grille die oorspronkelijk werd geïntroduceerd in de A8 W12 en later werd overgenomen in het hele A3-aanbod van Audi.
Audi S3: 2006 – 2013
In augustus 2006 introduceerde Audi de tweede generatie van de S3. De tweede generatie type 8P-S3 is verkrijgbaar in drie- en vijfdeursmodellen en wordt aangedreven door een aangepaste en opgewaardeerde 2,0-liter
FSI-turbobenzinemotor van Volkswagen Group met een maximaal vermogen van 195 kW (265 pk; 261 bhp). Zoals bij alle Audi S-modellen heeft quattro GmbH de motor zelf ontworpen. De motor is voorzien van opgewaardeerde high-performance zuigers, een herziene boost of fuel mapping, een grotere turbocompressor (KKK K04) en een grotere intercooler. De krachtigste vorm van deze motor en de quattro vierwielaandrijving zorgt voor een 0-100 km/u (0-62 mph) in 5,5 seconden én een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u (155 mph). Audi biedt bij de S3 zowel een handgeschakelde 6-versnellingsbak als een zestraps S-Tronic automatische transmissie aan.
De veren en dempers werden herzien, net als de carrosseriekit. Eveneens zijn voorganger de S3 (ondanks dat hij de naam “Quattro” draagt) maakt geen gebruik van het sperdifferentieel van Torsen (zoals bij andere courante Quattro-modellen). Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Zweedse Haldex Traction-systeem in zijn vierwielaandrijving (op aanvraag, omwille van de transversale motoropstelling).
Facelift: 2008
Audi heeft in 2008 een aantal upgrades aan de A3 en S3 doorgevoerd: Een herziene neus- en staart styling met een gewijzigde grille en
dagrijverlichting, common rail 2.0 TDI-motoren, beschikbaarheid van de “7-traps S tronic dubbele koppelingtransmissie” voor de kleinere niet-Amerikaanse motoren, en optionele “magnetic ride” als adaptieve schokdempers. Bovendien omvat het aanbod van Audi nu een S3 Sportback model. Ook werd een cabriolet versie geïntroduceerd. Deze was qua afmetingen vergelijkbaar met de 3-deurs versie en kenmerkend met een two-box design.
2008 Audi A3 TDI Clubsport
Audi A3 TDI Clubsport quattro is een conceptauto die in 2008 werd onthuld. Dit model is gebaseerd op de Audi A3 driedeurs en kenmerkte zich zowel als milieubewust als prestigieus model. De motor in
de conceptauto is een 2,0-liter diesel met turbocompressor die 224 pk (167 kW) en een koppel van 450 N⋅m (332 lb⋅ft) levert. Hij produceert 113,8 pk (84,9 kW) per liter en voldoet hiermee aan de Euro 5-dieselemissienormen. Hij maakt gebruik van het quattro-aandrijfsysteem met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Het chassis is voorzien van Audi’s Magnetic Ride Suspension-systeem dat de auto 1,4 inch
(36 mm) verlaagt ten opzichte van het basismodel. Daarnaast beschikt dit model over keramische voorremmen, een vier-link achterwielophanging en elektromechanische servo-ondersteuning voor de tandheugel en rondselbesturing.
Aanpassingen aan het exterieur: Een verbreding van de driedeurs grill, kleine optimalisatie/verbeteringen en het vergroten van de luchtinlaten.
Bout-on fender flares en een grote achterspoiler zijn toegevoegd. De veranderingen in het interieur zijn de sportstoelen en een stuur met vlakke bodem.
Audi veronderstelt prestaties te leveren van 0 tot 100 km/u in 6,6 seconden met een topsnelheid van 240 km/u.
Audi RS 3 Sportback: 2011 – 2012
De Audi RS 3 is afgeleid van van de A3 Sportback met een 5-cilinder 2.480 cc (151 cu in) turbomotor met een vermogen van 340 pk (250 kW; 335 pk) en 450 Nm (332 lb⋅ft), een vermiculiet gietijzeren carter, een S tronic-transmissie met zeven versnellingen, twee automatische standen en een handgeschakelde stand, een Quattro vierwielaandrijvingssysteem (op verzoek van de klant), een verbreed spoor tot 1.564 mm (61. 57 in), MacPherson-veerpoot in aluminium, carrosserieverlaging van 25 mm (0,98 in), 19-inch wielen van gegoten aluminium in machinaal gepolijst titanium-stijl (optioneel zwart met een rode velgrand) met 235/35-banden voor en 225/35-banden achter, 370 mm (14,57 in) geventileerde remschijven voor en 310 mm (12. 20 in) geventileerde remschijven, aluminium remschijfdeksels, vaste vierzuigerremklauwen in hoogglanzend zwart met RS-logo’s, elektronisch stabilisatieprogramma met Sport-modus, uitlopende voorspatborden van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP), opvallende dorpelpanelen en buitenspiegelbehuizingen van mat aluminium, dakspoiler, diffusorinzetstuk in hoogglanzend zwart, twee ellipsvormige uitlaatpijpen links, zwart interieur, sportzetels bekleed met nappaleder met zilverkleurig contrasterend stiksel, inlegwerk in Piano black afwerking of Aluminium Race-kleur, multifunctioneel lederen sportstuur met vlakke onderkant, keuze uit 5 carrosseriekleuren met een onbeperkte keuze aan aangepaste lakafwerkingen. De acceleratie dit model wordt geschat op 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 249 km/u. Optioneel werden de volgende auto-onderdelen aangeboden: Kuipstoelen (voor), dakrails in een matte aluminiumlook, stylingpakketten in zwart of mat aluminium. De eerste leveringen begonnen vanaf 2011.
‘A3 Cabriolet Sport en S line Final Edition’ vanaf 2013
De A3 Cabriolet Sport Final Edition is een versie van het A3 Cabriolet Sport model voor de Britse markt, ter herdenking van het einde van de productierun van de A3 Cabriolet. Hij omvatte onder meer Vienna lederen bekleding, verwarming van de voorzetels, parkeersensoren (achter), automatische activering van koplampen en ruitenwissers, cruise control en een Bluetooth interface voor mobiele telefonie.
S line Final Edition is gebaseerd op het model A3 Cabriolet Sport Final Edition met 18-inch lichtmetalen S line velgen met een nieuw vijfdelig spaakdesign, volledig in Wenen bekleding , S line veiligheids- en entertainmentvoorzieningen met xenon plus koplampen met LED-dagrijverlichting, satellietnavigatie op basis van DVD, Audi Music Interface iPod-aansluiting en een BOSE-geluidssysteem.
Motoren
In januari 2007 werd de natuurlijk geaspireerde 2.0 FSI vervangen door een nieuwe 1.8 TFSI turbomotor met een vermogen van 160 pk (118 kW; 158 pk). Deze motor is alleen leverbaar met voorwielaandrijving.
Eind 2007 introduceerde Audi een nieuwe 1.4 L TFSI-motor van 125 pk (92 kW; 123 pk) voor de A3, ter vervanging van de 1.6 L FSI-motor en een nieuw diesel “e”-model. Het “e”-model, Audi’s equivalent van Volkswagen’s BlueMotion is verkrijgbaar met de 1,9 L TDI-motor. Bovendien is deze auto meer ecologisch verantwoord met een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km.
Audi heeft twee modellen van de A3 1.6 TDI uitgebracht voor de Europese markt. Het eerste model maakt gebruik van Audi’s start/stop- en energieterugwinningssysteem en levert 105 pk (77 kW; 104 pk). Deze motor haalt ongeveer 4,1 L/100 km (69 mpg-imp; 57 mpg-US). De tweede motor maakt geen gebruik van dezelfde efficiëntiesystemen en levert 90 pk (66 kW; 89 pk) en bereikt 4,5 L/100 km (63 mpg-imp; 52 mpg-US). Sinds juni 2009 staan deze modellen in de verkoop.
In 2009 werd de 1,6 L 8-kleps benzinemotor vervangen door een turbo-charged 1.2 TFSI motor. Deze motor was al eerder vindbaar in de Volkswagen Polo en Golf modellen. Deze motor is goed voor 105 pk (77 kW; 104 pk) en 175 N⋅m (129 lb⋅ft) met een uitstoot van 127 g/km aan CO2. Sinds april 2010 heeft Audi nog geen officiële specificaties of prijzen voor het 1.2 TSI-model vrijgegeven. Van het 1.6-model is een speciaal opruimingsmodel gemaakt om uiteraard de 1.6-voorraad op te ruimen.
De ‘A3 2.0 TDI schone diesel’ is een versie van de Audi A3 2.0 TDI voor de Noord-Amerikaanse markt. Als vervolg op de Audi Q7 TDI werd de Audi TDI verkocht in Noord-Amerika. Het is een auto met vierwielaandrijving, een S-Tronic-transmissie met Hill Hold Assist, Sirius-satellietradio, lederen zetels en stuurwiel, Aux-ingang, klimaatregeling met twee zones, lichtmetalen 17-inchwielen (430 mm). Het voertuig werd onthuld op de 2009 North American International Auto Show. Dit Amerikaanse model zou gedurende het eerste kwartaal van 2010 in de verkoop gaan als voertuig van het modeljaar 2010.
In maart 2011 werd de line-up uitgebreid met de introductie van een krachtigere 2.0 TDI met 170 pk (125 kW; 168 pk).
De 2.0 TDI-motor maakte deel uit van de motoren waarvan het United States Environmental Protection Agency had vastgesteld dat ze software gebruikten die opzettelijk was ontworpen om emissiecontrolesystemen uit te schakelen, behalve wanneer ze emissietests ondergingen. Het ging hierbij om de modellen die van 2009 tot 2015 zijn gefabriceerd.
Derde generatie: 2013 – Typ 8V
Het voertuig werd in 2012 tentoongesteld op de Autosalon van Genève en in september 2012 startte de verkoop in Europa.
Deze derde generatie maakt voor het eerst gebruik van het flexibele, modulaire MQB-platform van de Volkswagen Group en is verkrijgbaar als driedeurs hatchback, vijfdeurs “Sportback”, vierdeurs sedan, zij zijn hiermee direct concurrent van de Mercedes-Benz CLA-Klasse. Daarnaast leveren zij de tweedeurs Cabriolet.
De voorwielophanging is een MacPherson veerpootophanging, terwijl de achterwielophanging een torsiestaafophanging (modellen met minder dan 150 pk) of een multi-link achterwielophanging (modellen met 150 pk of meer) is.
De kenmerken:
– Multi-collision brake: Noodremfunctie stopt de auto na de eerste botsing, om secundaire botsingen te voorkomen;
– Multi Media Interface MMI entertainmentsysteem (Tegra 3 processor) met handschriftherkenning;
– 4G breedband internet;
– Adaptieve cruise control
– Pre-sense front/basic radar-gestuurd systeem om botsingen te vermijden;
– Actieve rijstrookassistent;
– Zij-assistent;
Eerdere Duitse modellen kenmerken zich met 1.4 TFSI (122 pk), 1.8 TFSI (180 pk), en 2.0 TDI (150 pk).[38] 1.2 TFSI (105 pk), 1.4 TFSI (140 pk), 1.8 TFSI quattro (180 pk), 1.6 TDI (105 pk), en 2.0 TDI quattro (150 pk), sinds 2013.
A3 1.2 TFSI (105 pk) werd in 2013 toegevoegd aan de Britse markt gevolgd door A3 1.4 TFSI (140 pk) in 2013.
Vanaf het modeljaar 2020 wordt het voertuig uitsluitend in de fabriek in Ingolstadt gebouwd, in tegenstelling tot eerdere modeljaren waarin sedans en cabriolets in de fabriek in Győr werden gebouwd.
A3 Sedan: 2013 tot heden
De A3 Sedan heeft een carrosserie die 11 mm (0,43 in) breder en 9 mm (0,35 in) lager is dan die van de A3 Sportback. Andere kenmerken zijn 16- tot 18-inch wielen (optioneel 19-inch wielen via quattro GmbH) en elektronische stabilisatieregeling met elektronisch sperdifferentieel.
Het voertuig werd onthuld op de 2013 New York Auto Show. Het Duitse model ging in de nazomer van 2013 in de verkoop. Vroege modellen omvatten 1.4 TFSI (140 pk), 1.8 TFSI (180 pk), en 2.0 TDI (150 pk).
De levering van de Britse modellen begon in de herfst van 2013. Vroege modellen omvatten 1.4 TFSI (140 pk), 1.8 TFSI (180 pk), en 2.0 TDI (150 pk).
Op internationale markten zoals de Pakistaanse markt heeft Audi dit model geïntroduceerd met een 1.2 TFSI motor. Hierdoor kon Audi de hoge invoerrechten op motoren met een grotere cilinderinhoud omzeilen en vervolgens de auto tegen een concurrerende prijs aanbieden. Hierdoor werd Audi leider worden in het segment van geïmporteerde luxe auto’s.
In Maleisië werd de Audi A3 in 2014 gelanceerd in 2 varianten. Deze 2 modellen werden verkocht als- een 1,4-liter met 7-traps S-Tronic automatische transmissie, én een 1,8-liter met 6-traps DSG en Quattro all-wheel drive. De gefacelifte versie moet nog worden gelanceerd. In Singapore zijn de Audi A3 sedan en Sportback momenteel alleen verkrijgbaar als 1.0-liter turbomodel.
A3 Cabrio
Het A3 cabrioletmodel werd aangeboden vanaf 2014. Hij heeft een carrosserie met drie bakken en een grotere bagageruimte dan het vorige model, namelijk een inhoud van 320 liter in plaats van 260.
A3 Sportback: 2013 tot heden
De Audi A3 Sportback heeft een wielbasis die 58 mm (2,28 in) langer is dan die van het vorige model, 35 mm (1,38 in) langer dan die van de A3 en een vooras die 40 mm (1,57 in) naar voren is verschoven ten opzichte van het vorige model. Andere kenmerken zijn de keuze uit 13 carrosseriekleuren (drie effen afwerkingen, acht metallic afwerkingen en twee afwerkingen met pareleffect), een optioneel hoogglanspakket met accenten rond de ruiten (standaard bij de uitrustingsline Ambiente), een handgeschakelde 6-versnellingsbak (optioneel S-Tronic) voor alle motormodellen, 16- of 17-inchwielen afhankelijk van de uitrustingsline (optioneel 18-inchwielen), Audi drive select (standaard bij Ambiente) met optionele S-Tronic, en een optioneel elektromagnetisch demperregelsysteem.
De Duitse modellen gingen in februari 2013 in de verkoop. Vroegere modellen omvatten 1.4 TFSI (122 pk), 1.8 TFSI (180 pk), 1.8 TFSI quattro (180 pk), en 1.6 TDI. 1.2 TFSI (105 pk), 1.4 TFSI (140 pk), 2.0 TDI (150 pk), 2.0 TDI quattro (150 pk), en 2.0 TDI (184 pk) waren later beschikbaar.
A3 Sportback g-tron: 2013 tot heden
Het gaat hierbij om een versie van de A3 Sportback met 1.4 TFSI-motor (110 pk) die wordt aangedreven door gecomprimeerd aardgas of synthetisch methaan van Audi e-gas; een gastank van gasdicht polyamide polymeer, met koolstofvezel versterkt polymeer (CFRP), met glasvezel versterkt polymeer; en een elektronische gasdrukregelaar. Het synthetische methaan werd geproduceerd door afvalproducten van een nabijgelegen biogasinstallatie in Werlte, die wordt geëxploiteerd door elektriciteitsbedrijf EWE.
A3 Sportback e-tron: 2014-2018, 2020
De “plug-in hybride concept car” werd tentoongesteld op de ‘2013 Geneva Motor Show’. In mei 2013 bevestigde Audi het besluit om een plug-in hybride versie van de A3 te produceren, namelijk de Audi A3 Sportback e-tron. Eind 2013 zou dit model in Europa worden verkocht en medio 2014 zou dit model in de VS en het VK worden verkocht. De A3 e-tron deelt dezelfde plug-in hybride aandrijflijn, die in zowel de Volkswagen Golf GTE als de Passat GTE wordt gebruikt.
De A3 Sportback e-tron wordt aangedreven door een 1,4 L TSI-benzinemotor die 148 pk (110 kW) en 184 lb⋅ft (249 N⋅m) koppel levert, gekoppeld aan een 101 pk (75 kW) sterke elektromotor, die is geïntegreerd in de 6-traps automatische transmissie met dubbele koppeling van de auto, voor een totaal gecombineerd vermogen van 201 pk (150 kW) en 243 lb⋅ft (329 N⋅m). De plug-in hybride heeft een 8. 8 kWh batterijpakket dat een volledig elektrische actieradius biedt van 50 km (31 mijl) in de NEDC-cyclus, en een totaal van 940 km (584 mijl). De plug-in hybride kan een topsnelheid van 220 km/u (137 mph) bereiken en kan in 7,6 seconden van 0-100 km/u (62 mph) accelereren. Volgens Audi heeft de auto een gemiddelde brandstofefficiëntie van 188 mpg equivalent en een CO2uitstoot van 35 g/km.
A3 Sportback ’40’ e-tron: 2020, 8V facelift
Na enige vertraging ging de A3 Sportback e-Tron in augustus 2014 in heel Europa in de verkoop. De eerste 227 eenheden werden in augustus 2014 in Duitsland geregistreerd. Per december 2015 bedroeg de wereldwijde verkoop 12.994 eenheden waarvan 12.945 eenheden in Europa en 49 eenheden in de Verenigde Staten, waar de levering in december 2015 startte.
Audi stopte met de A3 PHEV Sportback e-tron in Europa in november 2018. Het model werd echter eind 2019 kortstondig opnieuw geïntroduceerd voor MY20, nu A3 Sportback 40 e-tron genoemd onder Audi’s nieuwe naamgevingsschema. De herziene A3 e-tron in het VK had een ander specificatieniveau waarbij de voormalige standaard LED-koplampen verloren gingen, maar men kreeg er Audi’s virtuele cockpit standaard bij. Het herziene model is voorzien van dezelfde batterij en aandrijflijn als voorheen, nu gewaardeerd op 22 mijl elektrische actieradius onder de nieuwe WLTP-test
Bij autolease.nl koopt de leasemaatschappij de auto als bedrijfsmiddel, hierbij gaat het om de sportieve, gestroomlijnde Audi A3-serie! Dankzij de leaseovereenkomst kun je eigenaar worden van deze Audi A3 of enkel deze bolide als bedrijfsmiddel gebruiken.
Een zeer prettige bijkomstigheid van leasen is dat het aanschafbedrag gefaseerd betaald mag worden, wat een verademing!Met een Private Lease of Privé Lease overeenkomst rij je deze schitterende en krachtige Audi A3 leasen voor een maandelijks bedrag. Autolease.nl biedt namelijk een zeer comfortabele regeling: Alle maandelijkse kosten zijn gedekt bij Audi A3 Lease, op de brandstofkosten na. Voor particulieren is de keuze tevens reuze.
In uitzonderlijke situaties zal een organisatie doen besluiten om op lange termijn te leasen en niet direct het aankoopbedrag te betalen. Financiële leasing is voor veel ondernemers aantrekkelijker:
Het creëren van betere financiële condities óf omdat je nu even niet over de gevraagde financiële middelen beschikt. Autolease.nl denkt graag met je mee en geeft jou binnen deze constructie de mogelijkheid om de sportieve en gracieuze Audi A3 te besturen!
You can do it in the /wp-admin/ > Vehica Panel > Google Maps